Realisatie

Project in Opdorp

De klant is in onze showroom geweest op zoek naar een landelijk deur die paste binnen het interieur en stijl van hun mooie landelijke woning. Na het bezoek ter plaatsen zijn wij van start gegaan met de zoektocht het geschikte deurblad. Al snel vonden we het deurblad dat perfect aansluit bij de verwachtingen van de klant.

De uitdaging

De omlijsting was even een zoekwerk. Deze werden uiteindelijk gemaakt uit een landelijke parket plint die overschilderbaar was om zo het bestaande schilderwerk mooi af te dekken. Alsook de bestaande elektriciteit leidingen hierin te verwerken. Binnen de woning werden er verschillende omlijstingen gebruikt om zo een mooi geheel te creëren.

Oplossing/resultaat

Ook tijdens het bezoek zocht de klant naar een oplossing voor de oude grene planken vloer in de woonkamer hierbij kwamen wij met het idee om hier een massieve dunnen parket over te plaatsen om zo toch het karakter van de woning te behouden ook voor de plafond in de torenkamer werd een oplossing geboden om hier met zo weinig mogelijk verlies in de hoogte een mooi resultaat te creëren.

De productie van de deuren was allemaal maatwerk elke deur wijzigt zicht in hoogte en breedte. Dit doorheen de woning.

De klant aan het woord

We zijn gelukkig dat we voor jullie gekozen hebben, niet alleen voor het resultaat maar ook voor de gemoedelijke sfeer tijdens de niet simpele werken.

Qua uitzicht zijn de cottage deuren praktisch dezelfde als de oorspronkelijke deuren, wat ook de bedoeling was en geslaagd is.

Gezien de meeste muren reeds behangen en geschilderd waren, was er de vrees voor beschadigingen, maar buiten wat kuiswerk (voornamelijk van 100 jaar oud stof) was er weinig of geen werk.

De coördinatie tussen het plaatsen van de parketvloer, het plaatsen van de deuren en de schilderwerken is ook vlot verlopen.

We zullen dan ook niet nalaten jullie aan te prijzen aan eventueel geïnteresseerden voor dergelijke werken.

– Michel en Rita Walgraef-Adriaensens

Bekijk ook onze andere realisaties